De mogelijkheden bij het woonservicecentrum De Weyert in Dwingeloo zijn beperkt ten aanzien van bepaalde (onderhoud)werkzaamheden.

Zij hebben zich aangemeld bij de de actie NL Doet voor 1; het maken en vergroten van de kippenren en konijnenren en 2; het schoonmaken van het grote buitenterras.

De 2 kippen en de 2 konijnen hebben slechts een klein hok met aangebouwd een kleine ren van slechts enkele vierkante meters. Daarnaast was het terras toe een een grondige schoonmaakbeurt.

Het terras is een ideale buitenplaats voor de bewoners om samen de frisse lucht en zo mogelijk het zonnetje op te zoeken. Maar het terras moest worden ontdaan van groene aanslag en mos. De kippenren en konijnen buitenverblijf is voor veel bewoners leuk om te zien en te beleven. Aan eten hebben de beestjes geen gebrek, want ze worden door de bewoners best wel verwend. Maar het is allemaal veel te klein. Een grote buitenplaats met veel ruimte was de wens. Maar wel helemaal voorzien van hekwerk rondom uiteraard.

Als Lions hebben wij beide projecten omarmd. Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

 

Het eindresultaat; een mooi en schoon terras waar het weer lekker vertoeven is en een groot buitenverblijf (foto onder) waar de beide kippen en beide konijnen het erg naar hun zin lijken te hebben. Voor de bewoners ook veel leuker om naar de dieren te kijken als tijdverdrijf. En natuurlijk ze af en toe wat lekkers te geven!